24 Mart 2015 Salı

pişi tarifi




malzemeler:
 
1 kg. un 
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 bardak ılık su
Kızartmak için sıvı yağ


yapılışı :
 ılık suda mayayı eritin.tüm malzemeleri geniş bir kaba alın mayayı ekleyin ve iyice yoğurun. En az 1 saat bekletin(ekmek fırınından ekmek hamuru alıp kullana bilirsiniz) . Tavaya yağ koyun
hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğü kadar parçalar alın elinizle şekillendirin.Dilerseniz içine patates peynir vb. koyabilirsiniz . kızgın yağda kızartın .
                                                                  Afiyet Olsun...


1 yorum:

  1. merhaba hanımefendi. bloğunuz ve paylaşımlarınız çok güzel. akıcı ve kolay okunuyorlar. sanki sohbet tadında. çok güzel ifade ediyorsunuz gerçekten. umarım devam edersiniz yazmaya.

    YanıtlaSil