15 Mart 2015 Pazar

orjinal trileçe tarifi

trileçe tarifi







  malzemeler:

  • 8 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 12 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya   

  sos için :

  • 1 litre soğuk süt
  • 1 litre ılık süt
  • 500 gr süt tozu

karameli için :



  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

yapılışı :

 Deri bir kaba yumurtaların beyazlarını koyup üzerine şeker ilave edelim köpük köpük olana kadar 
çırpalım. Yumurtaların sarılarını teker teker ilave edip karıştıralım.Un ,kabartma tozu ne vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim.Tepsiyi yağlayıp unlayalım ve karışımı içine dökelim. 200° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızerıncaya kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.

sosu: 

 Bir kaba soğuk sütü ve kremayı ekleyip iyice çırpalım.Üzerine ılıksütü ilave edip köpürene kadar çırpalım.


 karameli:

   Tavaya toz şekeri koyup eriyene kadar kavuralım. içine margarini  kremayı ekleyıp çırpalım. 




fırından çıkardığımız pandispanya'nın heryerinden delelim. Sosun tamamını gezdirerek dökelim ve buzdolabında 7 saat bekletelim. Dolaptan çıkartıp karameli üzerine iyice yayalım ve servise hazır..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder