malzemeler:
sos için :
- 1 litre soğuk süt
- 1 litre ılık süt
- 500 gr süt tozu
karameli için :
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
- 5 yemek kaşığı toz şeker
yapılışı :
Deri bir kaba yumurtaların beyazlarını koyup üzerine şeker ilave edelim köpük köpük olana kadar
çırpalım. Yumurtaların sarılarını teker teker ilave edip karıştıralım.Un ,kabartma tozu ne vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim.Tepsiyi yağlayıp unlayalım ve karışımı içine dökelim. 200° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızerıncaya kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
sosu:
Bir kaba soğuk sütü ve kremayı ekleyip iyice çırpalım.Üzerine ılıksütü ilave edip köpürene kadar çırpalım.
karameli:
Tavaya toz şekeri koyup eriyene kadar kavuralım. içine margarini kremayı ekleyıp çırpalım.
fırından çıkardığımız pandispanya'nın heryerinden delelim. Sosun tamamını gezdirerek dökelim ve buzdolabında 7 saat bekletelim. Dolaptan çıkartıp karameli üzerine iyice yayalım ve servise hazır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder